Töltés...

A vérplazma olyan gyógyszerek előállításához szükséges, melyeket mesterségesen nem lehet előállítani, azonban nélkülözhetetlen a súlyos, akár az életet veszélyeztető megbetegedések gyógyításához.

Például a vérzékeny betegek a hiányzó véralvadási faktor pótlása miatt heti 2-3 alkalommal vénás injekcióra szorulnak. Egy vérzékeny beteg csupán egy heti gyógyszeradagjához 25 plazmaadóra van szükség.

Magyarországon csaknem 3000 vérzékeny beteg él, akik folyamatos faktorpótlásra szorulnak.

MI A HEMOFÍLIA?

A veleszületett, örökletes vérzési rendellenesség, a hemofília férfiakat érintő ritka betegség, amely ugyan napjainkban nem gyógyítható, ám – az orvostudomány jelenlegi fejlettségnek köszönhetően – jól gondozható, karbantartható. 

Oka, hogy ha a véralvadási faktorok közül bármelyik is hiányzik, a véralvadási kaszkád megszakad, a véralvadás nem következik be, sőt, spontán vérzés is kialakulhat.

Az 1980-as évek eleje óta a hemofília kezelésében a véralvadási faktorpótló készítmények jelentik a betegek számára nem csak az életveszély elkerülhetőségét, hanem a betegség gondozhatóságának lehetőségét. A hemofília kezelése a hiányzó véralvadási faktor pótlását jelenti. A betegek hatékony kezelésében eredményes véralvadási faktorkészítmények emberi vérplazmából készülnek.

A hiányzó faktor pótlása a betegek számára az életveszély, vagy a fizikai leépülés elkerülésének lehetőségét jelentik.
 
Köszönjük, hogy Te is segítesz!
 


Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!